Oefentherapie Cesar

Rietje

Rietje

Heeft u last van uw nek, of gespannen spieren in de schouders? Zit u regelmatig thuis met hoofdpijn? Heeft u last van ademhalingsproblemen? Oefentherapie Cesar helpt u om uw eigen kracht te ontdekken om goed op uw klachten te kunnen reageren, zodat ze verminderen of verdwijnen.

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Kenmerkend voor oefentherapie Cesar is dat de oefentherapeut altijd kijkt naar de gehele houding en het complete beweeggedrag. Kortom: de oorzaak van de klacht wordt structureel aangepakt, zodat die verdwijnt, vermindert en/of voorkomen kan worden.

 

Hanneke

Hanneke

Welke klachten behandelen wij?

De oefentherapeut Cesar biedt zorg op het gebied van houding en beweging en op het gebied van psychosomatische klachten als stressklachten, hyperventilatie en burn-out. De meest voorkomende diagnoses waarmee cliënten bij de oefentherapeut Cesar komen zijn: (lage) rugklachten, nek-/ schouderklachten, afwijkingen aan de wervelkolom en spanning gerelateerde klachten zoals hyperventilatie.

 

Onze behandelmethode 

Mariëlle

Mariëlle

Verandering van gedrag in houding, beweging, spanning en ademhaling gaat niet helemaal vanzelf. Dit vraagt oefening en experimenteren met de nieuwe houding, een andere manier van bewegen, en het loslaten van spanning.

Onze therapeuten stemmen de behandeling af op uw persoonlijke situatie. Dat betekent dat u therapie en adviezen krijgt waarin zowel uw werkomgeving, uw thuissituatie als uw hobby’s aan de orde komen. Altijd staat gezond houdings-en bewegingsgedrag centraal en wordt rekening gehouden met persoonlijke factoren en wensen. Wij zoeken met u naar een oefenprogramma op maat waar u ook zelfstandig thuis aan kunt werken.

 

Resultaat

Werkzaam in Dreumel

Werkzaam in Dreumel

Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. U wordt zich bewust van nieuwe houdings- en bewegingsgewoonten en vindt een evenwichtiger balans tussen spanning en ontspanning. Hierdoor zult u een optimale manier vinden van bewegen, belasten en omgaan met stress.

 

Gezond bewegen leer je met Oefentherapie Cesar!

 

Contactgegevens
Paulushof 5
6621 CH Dreumel
Tel: (0487) 521980
E-mail: cesarbenedenleeuwen@hotmail.nl
Website: www.oefentherapiemaasenwaal.nl