Podologie Dreumel

Hoe belangrijk uw voeten zijn, merkt u pas wanneer er iets mis is. Pijnklachten aan uw voeten en snel vermoeide voeten zijn erg hinderlijk in uw dagelijks leven. Maar ook kuit-, knie-, heup- en rugklachten kunnen vanuit de voet ontstaan. Onze voeten zijn immers het fundament van ons lichaam. Een verkeerde stand of afwikkeling van de voeten heeft dan ook direct gevolgen voor de rest van ons lichaam. Veel klachten kunnen voorkomen en verholpen worden door de voet goed te ondersteunen, de drukverdeling onder de voet te veranderen en/of de stand van de voet te corrigeren. Wij kunnen u daarbij helpen.

Bij Podozorg zijn registerpodologen en podotherapeuten werkzaam. Zij staan geregistreerd in een kwaliteitsregister, waardoor u verzekerd bent van kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. Onze zorg is vrij toegankelijk. Een verwijzing van huisarts of specialist niet noodzakelijk. Onze zorg wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De meeste zorgverzekeraars vergoeden onze zorg geheel of gedeeltelijk. U kunt dit in uw polisvoorwaarden nakijken.

 

Behandelingen
Podozorg is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van afwijkingen van de vorm en functie van het houdings- en bewegingsapparaat en de rol van de voet daarin.

Voetklachten die wij behandelen zijn o.a.:
– standsafwijkingen van de voeten en tenen
– specifieke voetproblemen bij kinderen
– pijnklachten
– overbelastingsklachten
– vermoeidheidsklachten
– zwikproblemen
– klachten bij diabetes mellitus (suikerziekte) en reuma

Daarnaast behandelen wij klachten hoger in het lichaam, die vanuit de voet ontstaan. Standsafwijkingen van de voeten verstoren de balans in het lichaam en leiden tot het verkeerd belasten van gewrichten en spieren. Hierdoor kunnen o.a. rug- en knieklachten ontstaan.

 

Behandelmethoden
Nadat wij uw klachten hebben onderzocht en geanalyseerd adviseren wij u welke therapie het beste bij uw klacht(en) past. De therapie kan bestaan uit individueel op maat vervaardigde steunzolen en teenortheses. Ook kunnen schoencorrecties nodig zijn en krijgt u soms oefeningen mee. Verder krijgt u adviezen om klachten zo goed mogelijk te bestrijden en in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen. Wij werken samen met lokale huisartsen, fysiotherapeuten, pedicures en schoentechnici. Door deze totaalaanpak kunnen wij veel klachten oplossen.

 

Preventieve behandeling bij diabetes mellitus
Indien u diabetes heeft kunt u doorverwezen worden naar een podotherapeut. Er zal een onderzoek plaatsvinden en een risicoprofiel worden vastgesteld. Dit zorgprofiel bepaalt hoeveel behandelingen en welke zorg u nodig heeft en is ook belangrijk voor de vergoeding die u krijgt vanuit de zorgverzekering voor pedicurebehandelingen.

 

Contactgegevens
Paulushof 1
6621CH Dreumel
Tel.: 024-6635977 of 06-53551223
E-mail:  broeksteeg.podologie@upcmail.nl
Website: www.broeksteegpodologie.nl