DreumelZorg, kunst in de gang

Na enkele maanden genoten te hebben van de foto’s van Tonnie van Rhijn is nu de beurt aan veelzijdig kunstenares Bep Roggeveen uit Heerewaarden.

Na jarenlange samenwerking met Arte di Vivente uit Dreumel ( woninginrichting en muurschilderingen) heeft Bep haar grenzen verlegd naar de fotografie. Haar fascinatie is licht, fotografie is voor Bep als schilderen met licht. Zonder licht geen vormen en zonder vormen geen schaduw. Het licht van de grote meesters Rembrandt en Joh. Vermeer hebben haar altijd geboeid en de verstrooiing van het licht in de werken van TuFoto Beb Roggeveenrner dienden als voorbeeld voor haar aquarellen.

Bep Roggeveen heeft inmiddels helemaal haar draai gevonden in de fotografie. De afgelopen jaren werden benut om de techniek in de vingers te krijgen en haar visie te ontwikkelen.

De afgelopen periode leerde haar inzien dat haar schilderijen en met name de aquarellen overeenkomsten vertonen qua stijl met de huidige fotobeelden. Je zou ze kunnen omschrijven als romantisch, dromerig of melancholisch. De natuur speelt de hoofdrol.

Deze expositie in DreumelZorg is de eerste na vele jaren! Er zijn niet alleen foto’s te zien maar ook een aantal prachtige schilderijen.

Mocht u in DreumelZorg zijn, loop dan even door de gangen, kijk in de wachtkamer van de therapie, en geniet van de prachtige beelden van Bep Roggeveen.

Lees ook andere berichten...